هاشمیان | شهرآرانیوز؛ اگر از مشهدالرضا (ع) عازم کربلا هستید و بار سفر را بسته اید، احتمالا تاکنون از قیمت بلیت وسایل حمل ونقل عمومی خبردار شده اید. همیشه کم هزینهترین وسیله برای رسیدن به مرزهای کشور عراق اتوبوس بود که باتوجه به قیمتهای اعلام شده، خیلیها از بالابودن کرایهها گلایه دارند. اما نکته مهم آنجاست که نرخ مصوب وسایل حمل ونقل جادهای پس از اعلام اولیه، بار دیگر روز چهارشنبه افزایش یافت.
چند روز پیش نیز نرخ مصوب وسایل حمل ونقل جادهای در خاک عراق برای انتقال زائران از مرزهای ایران به کربلا و نجف اعلام شد. شاید جمع بندی آخرین وضعیت این اعدادوارقام به شما تا حدودی برای برنامه ریزی هزینههای رفت وآمد کمک کند. میگوییم تا حدودی، چون سالهای گذشته معمولا در آستانه اربعین یا در روزهای بازگشت زائران کربلا به کشور، قیمت وسایل نقلیه با رقمهایی که مثل این روزها به نام نرخ مصوب اعلام میشد، فرق زیادی پیدا میکرد.
حتما میدانید که بیشترین میزان خروج و ورود زائران به کشور از دو مرز مهران و خسروی است؛ بنابراین باتوجه به نرخهای اتوبوس از مشهد به این دو مرز و بعد از آن رسیدن زائران مشهدی به کربلا و نجف، میانگینی از هزینهها را محاسبه کردیم. ارقام مصوب در خاک عراق به دینار است و ما با درنظرگرفتن اینکه به هر زائر ۲۰۰ هزاردینار دولتی به قیمت ۶ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان تا ۶ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان فروخته میشود، قیمت هر هزار دینار دولتی را ۳۲ هزار و ۸۰ تومان در نظر گرفته ایم. براین اساس اگر شما بخواهید از مشهد به سمت مرز خسروی بروید و از آنجا عازم کربلا شوید، باید حداقل حدود یک میلیون و ۳۲۷ هزارتومان هزینه کنید.
حالا اگر بخواهید کمی راحتتر سفر کنید و از اتوبوس وی آی پی در مشهد و سواری در مرز خسروی برای رسیدن به کربلا استفاده کنید، در همین مسیر باید ۲ میلیون ۲۲۲ هزار تومان پرداخت کنید. اگر در مسیر برگشت نیز هزینهها همین قدر باشد که باتوجه به تجربه سالهای قبل بعید به نظر میرسد، حداقل هزینه رفت وبرگشت شما ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود. در اینفوگرافی بالا برایتان هزینه سفر با وسایل جادهای را آورده ایم.
باتوجه به اینکه ۲۰۰ هزار دینار ارز دولتی دارید، اگر واقعا وسایل نقلیه جادهای که از مرزهای عراق به سمت کربلا و نجف میروند بر اساس نرخهای اعلام شده از شما دینار دریافت کنند، باید از مرزهای مهران و خسروی برای رسیدن به نجف یا کربلا و بازگشت به مرز باید به طور میانگین حدود ۳۰ هزار دینار هزینه کنید. البته اگر اتوبوس پیدا کنید، وگرنه برای استفاده از سواری این عدد تا ۵۰ هزار دینار افزایش پیدا خواهد کرد. این یعنی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد از دینارهای دولتی خود را باید فقط برای رسیدن به شهرهای کربلا یا نجف و بازگشت به سوی مرز هزینه کنید.
بلیت قطار از مبدأ مشهد برای کرمانشاه و اهواز فعلا موجود نیست، مگر اینکه به تعداد رامهای قطار افزوده شود و به طور عمومی به فروش برسد. حداقل قیمت بلیت قطار شش تخته مشهد کرمانشاه ۳۵۵ هزارتومان است. البته باید در نظر داشته باشید که طبق پرس وجوهای ما در روزهای پایانی مردادماه، هزینه تاکسیهای اینترنتی برای رفتن از ایستگاه قطار به پایانه مرزی مهران حداقل ۶۵۰ هزارتومان و به سمت خسروی ۲۵۰ هزار تومان است که احتمالا در روزهای شلوغ این هزینه بیشتر خواهد شد.
بلیت هواپیما نیز به مقصد شهرهایی مانند اهواز، کرمانشاه و ایلام تا لحظه تهیه این گزارش موجود نیست، اما در ماه گذشته حداقل قیمت پرواز به کرمانشاه یک میلیون و ۷۰۰ هزارتومان و اهواز حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان بوده است. با مقایسه این قیمتها با نرخهای مصوب اتوبوس که به تازگی اعلام شده است، دلیل انتقاد و گلایه افراد از گرانی بلیت اتوبوس مشخص میشود.